BEZDAN I OKOLINA

Bezdan se nalazi na levoj obali Dunava, petnaestak kilometara severozapadno od Sombora. Smesten u prostranoj ravnici, na tromedji Srbije, Madjarske i Hrvatske, okruzen sumama i mrezom kanala predstavlja pravi izbor za one koji vole prirodu, ribolov i lov. Vode i vazduh su cisti jer u blizini nema industrijskog zagadjivaca.

Ukoliko pozelite da uzivate u prijatnom ambijentu uz ukusan i nadaleko poznat riblji paprikas ili neke druge specijalitete, preporucujemo neku od mnogobrojnih cuvenih cardi.
U neposrednoj blizini, svega 5 kilometara od Bezdana u selu Kolut nalazi se jedinstven Zooloski vrt sa retkim primercima egzoticnih ptica i velikim brojem drugih zivotinja.
Ljubiteljima starina preporucujemo obilazak Etno kuce “Jelena” koja raspolaze velikom zbirkom starih predmeta vezanih za ovo podrucje, kao i obilazak autenticne tkacnice svilenog damasta,  jedinstvene u Evropi, gde se i danas tkaju unikatni predmeti na starim drvenim razbojima koji datiraju od 1871 godine.

U Bezdanu se nalazi prevodnica cija gradnja je zavrsena 1856 godine i prvi je objekat u Evropi gde je primenjeno podvodno betoniranje.
Nadaleko cuvena lekovita banja smestena je u samom centru Bezdana i predstavlja moderan rehabilitacioni kompleks sa lekovitom mineralnom vodom bogatom jodom .
Sa dva zatvorena bazena, kao i izborom razlicitih terapija prilagodjenih stanju pacijenata, predstavlja pravi izbor za oporavak i rehabilitaciju.